Odontologi: Referenshantering

I denna guide har vi valt ut databaser, tidskrifter och uppslagsverk m.m. som gör det lättare för dig som är student på Odontologiska fakulteten att hitta information. Använd flikarna för att leta dig runt i guiden.

Från PubMed till Vancouver

Så här gör du för att få en referens i PubMed i Vancouverformat:

• Sök fram artikeln du vill referera till i PubMed
  • Klicka på den lilla pilen bredvid Abstract (ganska högt upp på sidan till vänster)
  • Välj Summary (text)
  • Nu har du fått referensen enligt Vancouver-systemet

Obs! Tänk på att detta är grunden till referensen. Det kan finnas variationer i hur olika institutioner vill att referensen ska se ut.

Skriva referenser

Journals in NCBI Databases - databas över tidskrifter där man kan kolla hur en tidskriftstitel förkortas

Referenshanteringsprogram

Vancouverstil för OD:

Nedan finns en länk till den Vancouverstil (Mau OD Vancouver) som ska användas i referenshanteringsprogrammet Mendeley enligt Handboken för examensarbete på OD. OBS! Länken är inte klickbar utan måste laddas ner enligt stegen som följer.

Så här får du får tillgång till stilen i Word:

1. Klicka på "Style" i Mendeley Cite-O-Matic i Word

2. Välj "More styles"

3. Klicka på "Get more styles" högst upp i menyn

4. Klistra in länken i fältet för "Download style" längst ner

5. Tryck på "Download"

6. Du kommer till en lista med stilar. Klicka på "Mau OD Vancouver" och välj "Use this style"

7. Klicka på "Done"