Gå till huvudinnehållet

Lärarutbildning och utbildningsvetenskap

Artiklar och databaser

Det finns flera databaser och söktjänster som är speciellt bra att söka i när du vill hitta vetenskaplig litteratur som vetenskapliga artiklar, avhandlingar och böcker. Nedan följer några tips där vi vet att du kommer att hitta relevant litteratur inom pedagogik och utbildningsvetenskap. Tips på hur du kan söka i dessa databaser med hjälp utav sökteknik hittar du under fliken "Söktips & sökhjälp".

Fler databaser

Det finns databaser med andra ämnesinriktingar som kan ha relevans för lärarutbildningarna. Här är några exempel: 

Fria resurser?

Hur kan du som lärare i skolan få tillgång till forskning när du inte längre är student på Malmö universitet? Det kan vara bra att känna till att det finns fritt tillgängliga informationskällor som du kan använda för att söka fram och få tillgång till forskning när du är klar med din utbildning. Skolforskningsinstitutet tipsar om sådana informationskällor sin webbplats.

Är det så att du har hittat en intressant artiklar, bok eller rapport som du inte kommer åt i fulltext? Då är du alltid välkommen att vända dig till oss på Malmö universitetsbibliotek för att få vägledning om hur du kan få tillgång till källan. Här kan du läsa mer om hur du kan använda biblioteket när du är klar med din utbildning.