Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad

Sökguide termin 1 Polisprogrammet

Dokumentera dina sökningar

I ämnesdatabaserna kan du skapa en inloggning för att spara de sökningar du har gjort. Alla databasplattformar funkar lite olika, men det finns alltid ett hjälpavsnitt för att komma vidare. 

Vi rekommenderar att du dokumenterar dina sökningar för att du enkelt ska kunna fortsätta där du slutade sist, men också för att öva dig i hur du på bästa sätt visar hur du gått tillväga.

Du kan dokumentera dina sökningar på olika sätt. Vilken variant du väljer är upp till dig, det viktigaste är att det tydligt framgår precis hur du har sökt för att komma fram till ditt träffresultat.

Ett exempel är i löpande text:

Multiple search strategies were used to identify eligible studies. These strategies included a keyword search of online abstract databases, hand searches of relevant journals, consultation with policing experts, and searches of bibliographies of past narrative, empirical, and systematic reviews of police crime prevention efforts (Braga, AA, Weisburd, D, Turchan, B. Focused deterrence strategies effects on crime: A systematic review. Campbell Systematic Reviews. e1051. https://doi.org/10.1002/cl2.1051)

Förtydliga dig sedan i texten eller i bilagor:

The following databases were searched:

  1. Sociological Abstracts
  2. Criminal Justice Abstracts
  3. National Criminal Justice Reference Service (NCJRS) Abstracts

The following terms were searched in the 3 databases listed above:

  1. Pulling levers AND police
  2. Problem‐oriented policing
  3. Police AND repeat offenders
  4. Police AND gangs
  5. Police AND guns

Du kan också dokumentera dina sökningar efter det här exemplet från SBU - Statens beredning för medicinsk och social utredning

Eller dokumentera i en tabell:

Datum

Sökord

Databas

Antal träffar

Antal inkluderade

191206

"crime prevention" AND "surveillance camera"

Criminal Justice Database (ProQuest)

78

 

191206

"crime prevention" AND "surveillance camera"

ABI/inform Global

64

 

191206

"crime prevention" AND "surveillance camera"

Sociological abstracts

20