Myndigheter och organisationer inom miljö
- Globala målen och Agenda 2030- Regeringen.sePå regeringens sida kan du läsa om de globala målen och Agenda 2030 för hållbar utveckling.
- Havs- och vattenmyndighetenHavs- och vattenmyndigheten arbetar för att lösa viktiga miljöproblem och skapa en hållbar förvaltning av hav, sjöar och vattendrag.
- IVL Svenska miljöinstitutetPublikationer så som rapporter och miljödata är sökbart via rubriken Publikationer och kan filtreras på år, typ och medarbetare (författare).
- KemikalieinspektionenKemikalieinspektionen är en myndighet som arbetar med att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier.
- MiljömålsportalenMiljömål.se visar hur den svenska miljön mår och hur arbetet för att nå miljömålen går. Arbetet görs gemensamt av olika aktörer i samhället.
- Mistra EviEMMistras råd för evidensbaserad miljövård (EviEM) arbetar för en miljövård som står på vetenskaplig grund. Genom systematiska utvärderingar av olika miljöfrågor vill de förbättra beslutsunderlaget för det svenska miljöarbetet.
- NaturvårdsverketNaturvårdsverket ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning.
- Världens klimat via NEFakta och insikter om klimat och klimatförändringar förr, nu och i framtiden.
- European Environment AgencyEuropeiska miljöbyrån är ett EU-organ som har till uppgift att ta fram tillförlitlig och oberoende information om miljön.
- United Nations Environment ProgrammeFörenta nationernas miljöprogram, som ofta förkortas UNEP (av det engelska namnet United Nations Environment Programme), är ett organ som samordnar Förenta nationernas (FN) miljöarbete.
- United Nations sustainable development agendaGlobala målen och Agenda 2030 på FN:s webbplats.
Ett urval av tidskrifter inom miljövetenskap
På den här sidan finns bara ett litet urval av de tidskrifter som Malmö universitet prenumererar på. Du hittar mycket mer på bibliotekets tidskriftssida. För att avgränsa till tidskifter inom miljövetenskap, Välj ämne > Environmental Sciences.
- Tidskrifter A-ÖI Tidskrifter A-Ö hittar du de tidskrifter som biblioteket prenumererar på.
Uppslagsverk inom miljövetenskap
Encyclopedia of Environmental Change av ISBN: 1446247112
Encyclopedia of Environmental Research av ISBN: 9781617619274
Encyclopedia of Environmental Health av ISBN: 9780444522726
Encyclopedia of World Environmental History av ISBN: 0415937329
Encyclopedia of Air Pollution av ISBN: 9781617618338
Macmillan Encyclopedia of Energy av ISBN: 0028650212
Encyclopedia of Transportation av ISBN: 9781483346519
Encyclopedia of Theoretical Ecology av ISBN: 9780520951785
