På biblioteket hittar ni databaser och söktjänster som är speciellt bra att söka i när ni vill hitta vetenskapliga artiklar, avhandlingar och böcker. Vilken söktjänst eller databas ni ska välja beror på vad ni söker efter. Nedan följer några tips:
Det är ofta en bra idé att börja söka i en mer övergripande söktjänst som exempelvis i Libsearch eller Swepub. Ingångar till dessa hittar ni från bibliotekets webbplats som ni ser på bild nedan.
För att komma åt litteratur i fulltext hemifrån är det bra om ni redan från början loggar via ingången som ni ser här på bilden nedan (Libsearch off Campus).
Ett ytterligare alternativ är att söka i en av bibliotekets ämnesdatabaser. Eftersom ert ämnesområde är tvärvetenskapligt kan det finnas flera databaser som är relevanta. Här tipsar vi om några:
Om det är så att ni inte kommer åt fulltexter till artiklarna i databaserna ovan kan ni prova att söka efter fulltexten i Google Scholar. Google Scholar är Googles sökmotor som söker i vetenskapliga och akademiska webbkällor. Sökresultaten innehåller bl.a. artiklar, avhandlingar, rapporter, böcker och konferensmaterial från akademiska förlag, universitet och andra vetenskapliga organisationer.
Enklaste sättet är att hitta fulltexten är genom att söka på artikelns titel i sökrutan och klicka på någon av länkarna ute till höger (se bild nedan).
Ni kan ställa in Google Scholar så att länken till fulltext visas om biblioteket har artikeln. Gå till Bibliotekslänkar i Google Scholars inställningar. Sök på Malmö University och välj Malmö University - Fulltext via Mau.
Om ni inte hittar fulltexten i någon av databaserna eller i Google Scholar kan ni beställa artikeln från biblioteket. Det kostar då 20 kronor och artikeln kommer att skickas hem till er inom en vecka. Här kan du läsa mer om beställning av artiklar.