Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad

Lärarutbildning och utbildningsvetenskap

Välkommen till sökguiden för lärarutbildning och utbildningsvetenskap!


Här har vi valt ut databaser, tidskrifter, uppslagsverk m.m. som gör det lättare för dig som är student vid lärarutbildningarna på Malmö universitet att hitta relevant information. 

Vi vill också tipsa om Sökguiden för Självständigt arbete på grundnivå (SAG) i lärarutbildningen som fokuserar på att vägleda dig när du söker efter vetenskapliga texter med koppling till dina frågeställningar. I guiden får du stöd i var du kan söka, hur du kan söka och hur du kan dokumentera ditt tillvägagångssätt vid litteratursökningen.

Behöver du hjälp är du välkommen att ställa en fråga till oss via mail eller chatt, eller titta förbi bibliotekets informationsdisk.

I samband med att du skriver uppsats eller examensarbete erbjuder biblioteket möjlighet att boka sökhjälp. Tillsammans med en bibliotekarie får du hjälp med att hitta lämpliga sökord, välja bland och söka i databaser samt värdera och välja vetenskapliga texter.