Gå till huvudinnehållet

Socialt arbete

Välkommen till sökguiden för Socialt arbete!

 

Sökguiden syftar till att vägleda dig när du söker information. Med hjälp av innehållet i flikarna till vänster kommer du att få stöd i var och hur du kan söka. Letar du efter forskning om ett särskilt ämnesområde kan du söka i någon av databaserna som du hittar via "här söker du efter vetenskapliga texter".

För dig som skriver fördjupningsarbete eller examensarbete vill tipsa om Sökguide till fördjupningsarbetet på Socionomprogrammet som fokuserar på att vägleda studenter som söker efter vetenskapliga texter med koppling till specifika frågeställningar. I guiden får du stöd kring var du kan söka, hur du kan söka och hur du kan dokumentera ditt tillvägagångssätt vid litteratursökningen. 

Om du har frågor kan du alltid nå oss på biblioteket, till exempel via telefon, e-post eller vår chatt som finns på bibliotekets webbsida. 

Sökguiden är skapad av bibliotekarier på Malmö universitetsbibliotek. Hör gärna av dig till oss om du upptäcker något som behöver korrigeras eller något som du tycker att vi ska lägga till!