Guide till barn- och ungdomsböcker

Kanske är det så att du har fått i uppgift från din lärare att leta efter skönlitteratur på ett särskilt tema? Eller så vill du under din praktikperiod arbeta med ett särskilt tema i klassen du praktiserar i? En elev kanske kommer fram till dig och vill läsa böcker om ett särskilt ämne. Hur gör du då om du inte redan känner till några sådana böcker?

Det finns flera sätt för att hitta böcker på ett särskilt tema. Söka i en bibliotekskatalog, kolla i en bibliografi, leta upp olika temalistor på biblioteket eller på webben. Här vill vi tipsa om några sätt som vi tror kan leda dig vidare: