Om databasen

Libsearch är Malmö universitetsbiblioteks version av discovery-söktjänsten EDS från EBSCO. Libsearch är ett gemensamt söksystem för merparten av bibliotekets databaser, böcker och tidskrifter.

Nedanstående sökindex är aktiverade i Libsearch  mars 2024

Databasnamn (intern förkortning)

Bibliotekets katalog:
Malmö University Library Catalogue (cat05074a)

Ebsco index:
Complementary Index (edb)
This index contains journal articles, books, proceedings, and more from a wide range of publishers, including Elsevier, Wiley, Springer, Taylor & Francis, Sage, Nature Publishing, ACM, Oxford, Cambridge, and thousands of others. Full-text is indexed for searching but not displayed in EDS.

Supplemental Index (edo)
This index contains metadata only for journals, magazines books, newspapers, and more from a variety of publishers.

Andra inkluderade databaser:
Academic Search Index (asx)    
ACM Full-Text Collection (edscma)
APA PsycInfo (psyh)
Archives Unbound (Gale) (edsgau)
Arts & Humanities Citation Index (edswah)
arXiv (edsarx)
Britannica Online (edsebo)
CINAHL with Full Text (c8h)
Cochrane Database of Systematic Reviews (edschh)
Directory of Open Access Journals (edsdoj)
Education Research Complete (ehh)
Emerald Insight (edsemr)
ERIC (eric)
GreenFILE (8gh)
Idunn.no (edsdun)
IEEE Xplore Digital Library (edseee)
Journals@OVID (edsovi)
JSTOR Journals (edsjsr)
Library, Information Science & Technology Abstracts (lxh)
MathSciNet via EBSCOhost (msn)
MEDLINE (cmedm)
MLA International Bibliography (mzh)
NewsBank - Archives (edsnba)
NewsBank (edsnbk)
OpenDissertations (ddu)
ProjectMUSE (edspmu)
Rock's Backpages (edsrbp)
Science Citation Index Expanded (edswsc)
ScienceDirect (edselp)
Scopus® (edselc)
Social Sciences Citation Index (edswss)
SPORTDiscus with Full Text (s3h)
SveMed+ (edssmd)
SwePub (edsswe)
Teacher Reference Center (trh)