Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad

Sökguide till uppsats- PM på Studie- och yrkesvägledarutbildningen

Hur skriver ni referenser?

När ni använder andras tankar och idéer från böcker, tidskriftsartiklar och andra källor ska ni hänvisa till dem så att läsaren kan hitta till originalet. Det finns många olika regler och standards för hur ni kan göra det. Ni kommer att använda Harvardsystemet (guide från Umeå universitet).

Kopiera referens
Det finns smarta funktioner i de olika databaserna som gör så att ni snabbt kan skapa en referens i någon av de vanligaste stilarna. Ofta benämns funktionen som "Cite". I Swepub heter funktionen "skapa referens". Liknande funktioner finns i de flesta databaser.

I Libsearch ser det ut såhär: 

 

När ni klickat på cite får ni fram en lista ur vilken ni väljer vilket format (referensstandard) ni vill omvandla referensen till. Sen är det bara att kopiera och klistra in i er referenslista.

OBS! Ibland kan det bli fel i databasernas automatiska citeringsfunktion, så tänk på att alltid  dubbelkolla så att referensen ser korrekt ut!