Gå till huvudinnehållet

Handikapp- och rehabiliteringsvetenskap

Välkommen!

I denna guide har vi valt ut databaser, tidskrifter, uppslagsverk m.m inom ämnesområdet Handikapp- och rehabiliteringsvetenskap. Använd flikarna för att leta dig runt i guiden.

Behöver du hjälp är du välkommen att ställa en fråga till oss via mail eller chatt, eller titta förbi bibliotekets informationsdisk.

I samband med att du skriver uppsats eller examensarbete erbjuder biblioteket möjlighet att boka sökhjälp. Tillsammans med en bibliotekarie får du hjälp med att hitta lämpliga sökord, välja bland och söka i databaser samt värdera och välja vetenskapliga texter.

Vi vill också tipsa om Sökguide till fördjupningsarbetet på Socionomprogrammet som fokuserar på att vägleda er när ni söker efter vetenskapliga texter med koppling till era frågeställningar. I guiden får ni stöd i var ni kan söka, hur ni kan söka och hur ni kan dokumentera ert tillvägagångssätt vid litteratursökningen.

Sökguiden är skapad av bibliotekarier på Malmö universitetsbibliotek. Hör gärna av dig till oss om du upptäcker något som behöver korrigeras eller något som du tycker att vi ska lägga till!