Gå till huvudinnehållet

Odontologi

Välkommen!

I sökguiden för odontologi kan du läsa mer om peer review och vetenskapliga artiklar, hur du strukturerar din frågeställning och dina sökord samt hur du kan dokumentera och värdera sökresultatet.

Ska du göra en systematisk litteraturöversikt?

Sökguiden Systematiska översikter.

Vill du veta mer om referenshanteringsprogrammet Endnote? 

Sökguiden Endnote

Vilken databas ska du välja?

I bibliotekets databaser kan du söka vetenskapliga artiklar publicerade i vetenskapliga tidskrifter. Nedan har vi samlat ett urval där du hittar relevant forskning inom odontologi.

OBS! Avgränsa EJ till fulltext i databaserna!

Avgränsa inte din sökning i databaserna till att enbart inkludera artiklar som finns i fulltext! Du kan missa relevanta artiklar eftersom artikeln kan gå att läsa ändå via bibliotekets andra leverantörer.

Bibliotekets undervisning och workshoppar

Välkommen till bibliotekets undervisning och workshoppar för dig som är student! Du hittar alla tillfällen och aktuellt schema i Canvas.

Aktuellt schema för bibliotekets undervisning och workshoppar

Om du tagit del av sökguiden och deltagit vid ovanstående tillfällen men fortfarande behöver hjälp kan du kontakta oss för individuell hjälp via Bokad sökhjälp.

Bokad sökhjälp

Om du behöver mer hjälp med dina sökningar inför fördjupningsarbetet kan du boka tid för sökhjälp. Tillsammans med en bibliotekarie kan du exempelvis få hjälp med att hitta lämpliga sökord och välja bland databaserna.

Boka sökhjälp

Ge oss gärna feedback!

Vi som gjort sökguiden är bibliotekarier på Malmö universitetsbibliotek. Kontakta oss gärna om du har synpunkter eller önskemål om innehåll i guiden.

Kontakta oss som gjort sökguiden