I de flesta databaser finns möjlighet att avgränsa sökningen till enbart artiklar som genomgått peer review. Avgränsningen finns oftast i höger- eller vänstermarginalen, där du kan klicka i en peer review-ruta för att få en träfflista som enbart visar vetenskapligt granskat artiklar. Peer review kan också benämnas referee (domare).
Om du hittat en artikel kan du använda Google Scholar för att hitta relaterad forskning. Sök fram en artikel i Google Scholar, klicka på "Cited by" och du får en lista med artiklar som refererar till din sökta artikel På så vis kan du hitta relaterad forskning som är publicerad senare än din artikel. Bilden nedan visar hur det ser ut i Google Scholar.
I många databaser kan du ta fram en referens enligt Harvard för de artiklar du hittat. Det kan se olika ut, i en del databaser finns funktionen under rubriken "Cite". I Google Scholar finns funktionen underr länken till artikeln, vid ditattecknen:
Det finns olika manualer för Harvard som skiljer sig åt i vissa detaljer så dubbelkolla alltid så att referensen du får från databasen stämmer överens med den version du ska använda.