Gå till huvudinnehållet

Idrottsvetenskap

Hur skriver ni referenser?

När ni använder andras tankar och idéer från böcker, tidskriftsartiklar och andra källor ska ni hänvisa till dem så att läsaren kan hitta till originalet. Det finns många olika regler och stilar för hur ni kan göra det. Val av referenssystem görs i samråd med era handledare. På biblioteket finns en guide till att skriva referenser som kan vara till hjälp i detta arbete.

Skapa referenser i databaser

De flesta databaser har inbyggda verktyg som hjälper dig att skapa referenser. Eftersom referenserna är datorgenererade är de inte alltid helt korrekta, så ha för vana att dubbelkolla att referenserna ser ut som de ska. Trots detta är det väldigt tidsbesparande att använda databasernas inbyggda verktyg för att skapa referenser.

Här är tre exempel på hur det kan se ut:

 

SPORTDiscus & Libsearch

 

 

Swepub

 

 

Google scholar

cite google scholar

Referenshanteringssystem

Om du ska skriva flera eller längre texter kan du ta hjälp av program för att samla och organisera dina referenser. Programmen kan kopplas ihop med Office Word så att du  automatiskt kan infoga referenserna i din text och skapa referenslistor. Läs mer i bibliotekets guide om referenshanteringssystem.