Gå till huvudinnehållet

Miljövetenskap_gammal

Detta är din sökguide i ämnet miljövetenskap!

I denna guide har vi valt ut databaser, tidskrifter, uppslagsverk m.m inom ämnesområdet miljövetenskap. Sökguiden fokuserar på att vägleda dig när du söker information. Med hjälp av innehållet i flikarna till vänster kommer du att få stöd i var du kan söka. Genom att söka i databaser kommer du ha goda chanser till att hitta relevant forskning inom miljövetenskap. Till skillnad från sökverktyg som Google så kan du i databaserna styra din sökning till att få en bättre träffmängd innehållande relevant forskning.

Behöver du hjälp är du välkommen att ställa en fråga till oss via mail eller chatt, eller titta förbi bibliotekets informationsdisk.

I samband med att du skriver uppsats eller examensarbete erbjuder biblioteket möjlighet att boka sökhjälp. Tillsammans med en bibliotekarie får du hjälp med att hitta lämpliga sökord, välja bland och söka i databaser samt värdera och välja vetenskapliga texter. Behöver du hjälp med att skriva akademiska texter och referera till källor i uppsatser, finns APA-guider och Skrivverkstaden till ditt förfogande.

Sökguiden är skapad av bibliotekarier på Malmö universitetsbibliotek. Hör gärna av dig till oss om du upptäcker något som behöver korrigeras eller något som du tycker att vi ska lägga till!