Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad

Sökguide till Självständigt arbete på grundnivå (SAG) i lärarutbildning

Vilka databaser ska ni välja?

Biblioteket ger er tillgång till många databaser inom en mängd olika ämnesområden. För denna uppgift rekommenderar vi följande databaser där det finns goda möjligheter för er att hitta relevant forskning inom pedagogik och utbildningsvetenskap:

Tips på ytterligare en databas som kan vara relevant inom ämnesområdet idrottsvetenskap:

I nästa flik (4) visar vi HUR ni kan söka i databaserna.

Vad gör ni om ni inte hittar fulltext i databaserna ovan? 

Enklaste sättet är att hitta fulltexten är genom att söka på artikelns titel i sökrutan och klicka på någon av länkarna ute till höger (se bild nedan).

Ni kan ställa in Google Scholar så att länken till fulltext visas om biblioteket har artikeln. Gå till Bibliotekslänkar i Google Scholars inställningar. Sök på Malmö University och välj Malmö University - Fulltext via Mau.

Om ni inte hittar fulltexten i någon av databaserna eller i Google Scholar kan ni beställa artikeln från biblioteket. Det kostar då 20 kronor och artikeln kommer att skickas hem till er inom en vecka. Här kan du läsa mer om beställning av artiklar.