Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad

Sökguide till fördjupningsarbetet T4

Hur skriver ni referenser?

När ni använder andras tankar och idéer från böcker, tidskriftsartiklar och andra källor ska ni hänvisa till dem så att läsaren kan hitta till originalet. Det finns många olika regler och standards för hur ni kan göra det. Ni kommer att använda Harvardsystemet. Läs mer i kapitel 3, Att citera och referera korrekt, i "Råd och anvisningar för uppsatsarbete".

 

Kopiera referens:

Det finns smarta funktioner i de olika databaserna som gör så att ni snabbt kan skapa en referens i någon av de vanligaste stilarna. 

I PsycINFO och även i Sociological Abstracts benämns funktionen son "Cite" ser det ut såhär: 

 

I Swepub heter funktionen "Skapa referens" och ser ut såhär:

När ni klickat på cite får ni fram en lista ur vilken ni väljer vilket format (referensstandard) ni vil omvandla referensen till. Sen är det bara att kopiera och klistra in i er referenslista. Tänk dock på att ni måste vara konsekventa i hur ni utformar referenserna i ert arbete.